Baba-mama Klub

Debreceni Megtestesülés Plébánia
H-4032 Debrecen, Borbíró tér 9.
Tel: (52) 535 - 735

A Baba-mama klubot elsősorban azoknak az édesanyáknak hoztuk létre, akik TGYÁS-on, GYED-en vagy GYES-en vannak otthon gyermekeikkel. A már 1 éve jól működő csoportunkba járnak tapasztalt és tapasztalatlan anyukák is. Ez azért nagyon jó, mert a kezdő anyukákban sokszor felmerül a kérdés: "Vajon jól csinálom?"  "Ezt vajon hogyan kéne megoldani?"  Ezeken a találkozókon bátran megkérdezhetik a többieket tapasztalataikról, elképzeléseikről, amelyek alapján könnyen megoldható bármilyen probléma. Biztos vagyok abban is, hogy a tapasztaltabb mamák is jól érzik magukat ezeken az alkalmakon, hiszen szívesen számolnak be arról, hogy ők hogy csinálták, örülve annak, hogy ezzel másoknak segíthetnek. Az is előfordul, hogy találkoznak egy-két olyan témával is, amiből ők is tanulhatnak. Ez a közösség nemcsak az édesanyák, hanem a babák javára is válik, hiszen a gyerekek főleg gyerekekkel szeretnek játszani. Minél hamarabb megtapasztalják a közösség élményét, annál könnyebb lesz később az oviba vagy a templomi közösségbe való beilleszkedés.

Az alkalmak imával kezdődnek és fejeződnek be. Az imák az édesanyákért és a gyermekekért szólnak. A találkozók hangulatát egy rövid ének és egy rövid öljáték tanulásával alapozzuk meg (valamint új tagok érkezése esetén játékos bemutatkozással). Majd tapasztalatcserébe kezdünk egy adott témával kapcsolatban. A főbb témák pédául evés, alvás, játék, mozgás stb, ezeket boncoljuk tovább például az evéssel kapcsolatban beszélhetünk a szoptatásról vagy a hozzátáplálásról, a játékkal kapcsolatban a karácsonyi ajándékötletekről vagy a játékok típusáról és még sorolhatnám. A záró ima előtt a csoport bármely tagja feltehet bármilyen kérdést a csoportnak, ami éppen foglalkoztatja,  nem csak az aznapi témával kapcsolatosan.

Amit még a csoportról tudni kell, hogy a babák és mamáik folyamatosan változnak, hiszen sajnos legtöbb esetben az édesanyák csak 2 évig maradhatnak otthon a gyermekeikkel, így aki visszamegy dolgozni az el is búcsúzik a csoporttól legjobb esetben a következő baba születéséig, legrosszabb esetben viszont örökre. Ebből kifolyólag nagyon fontos az utánpótlás.  Várunk szeretettel minden érdeklődő babát és mamát!   

Szabó Fruzsina , Veres Benedek
és a többi baba az anyukájával együtt

A találkozók tervezett időpontjai:

kéthetente csütörtökön 10 órakor a Megtestesülés Plébánián

2012-ben: november 8., november 22. és december 13.
2013-ban: január 17., január 31., február 14., február 28., március 14., március 28., április 11., április 25, május 9. és május 23.(c) 2006 Megtestesülés Plébánia, Debrecen  | webdesign:  FarStyle.com