Foglalkozások 2012/2013-ban

Ebben az évben a Texas Instruments MSP430 mikrovezérlőinek programozásával ismerkedtünk meg, a nehezebb utat választva, C nyelvű programozással, az IAR Embedded Workbench segítségével. A "bare metal" programozásnál nincs operációs rendszer, sem előre megírt perifériakönyvtár, így az órajelek beállításától kezdve a perifériaregiszterek kezeléséig mindenre a programozónak kell figyelnie.  

2012. október - 2013. május

Az év során megismerkedtünk a Texas Instruments MSP-EXP430G2 Launchpad kártyájának, valamint a kártya központi részét képező MSP430G2553 mikrovezérlőnek a felépítésével. Mintaprogramok és az adatlap tanulmányozása révén megismerkedtünk az általános célú ki- és bemenetek kezelésével, az időzítők/számlálók működésével, a megszakításokkal, az energiatakarékos üzemmódokkal és az analóg-digitális átalakító legegyszerűbb üzemmódjának használatával. 

2013. május 20-án, a plébániai közösségi napon kiállítást tartottunk, ahol bemutatásra kerültek az év során megvalósított, illetve a későbbi foglalkozásokhoz ajánlott projektek.

Cikkek, előadásvázlatok és bemutatók:


A 2013. május 20-i kiállítás képei

A felvételeket Krajcsovics István készítette